U bent hier

Zakelijk leasen

29 mei 2017
Zakelijk leasen betekent dat u een auto van de zaak rijdt. In feite huurt u via uw bedrijf een auto, zonder dat u risico’s of administratieve lasten ervaart. Er zijn verschillende vormen van zakelijk leasen die voor u interessant zouden kunnen zijn. Denkt u na over zakelijk auto leasen? Op Fleetwise.nl vindt u alle informatie die u wilt weten over zakelijk leasen en meer.

Bedrijfswagen leasen: de voordelen

Wanneer u denkt aan een bedrijfswagen leasen, dan denkt u aan vele fiscale voordelen. Uw zakelijke leaseauto is eigendom van de leasemaatschappij. Bij de leasevorm Operational Lease houdt dat in dat de auto niet toebehoort aan het vermogen van uw onderneming. Bij de leasevorm Financial Lease is uw leaseauto daarentegen wel uw economisch eigendom, maar worden de financiën door de leasemaatschappij geregeld. Wellicht het belangrijkste voordeel voor u als ondernemer is: de zakelijke kosten die u maakt met zakelijk auto leasen zijn aftrekbaar.

Zakelijk auto leasen: iets voor u?

Naast zakelijk leasen kunt u ook kiezen voor een bedrijfswagen leasen middels private lease. Maar wat is het voordeligst voor u als zzp’er? Dat leest u in dit artikel.