U bent hier

Volkswagen en duurzaamheid

Volkswagen en duurzaamheid

22 februari 2016
Een beter milieu begint bij jezelf, vertelde een overheidscampagne. En dus ook bij de auto die je kiest. Volkswagen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als autofabrikant serieus en dat komt op vele manieren tot uiting. Bij het productieproces, bij de ontwikkeling van nieuwe modellen en de manier waarop de klant wordt begeleid in het schoner en zuiniger rijden. Duurzaamheid is vanzelfsprekend voor Volkswagen.

Rij groen, Think Blue
In 2013 werd Volkswagen uitgeroepen tot ’s werelds duurzaamste autoconcern. De groene filosofie van Volkswagen vat het merk samen onder de noemer Think Blue. En dat staat voor duurzame auto’s bouwen en zuinig rijden stimuleren. Meer over Rij groen, Think Blue.   

Een begrip: BlueMotion Technologies
Het is bijna tien jaar geleden dat Volkswagen voor het eerst de term BlueMotion introduceerde en vandaag de dag is dit een kernwaarde voor het merk. De BlueMotion Technologie is in alle modellen van Volkswagen terug te vinden en de speciale BlueMotion-uitvoeringen onderscheiden zich met een nóg lager brandstofverbruik. Lees meer over BlueMotion

Tanken met een stekker: Elektrisch, hybride of plug-in hybride
De elektrische auto is aan een opmars bezig. Volkswagen heeft diverse vormen van elektrische aandrijving in het programma, zoals de volledig elektrische auto, de hybride en de plug-in hybride. Hiermee is er voor iedereen een uiterst schone aandrijfvorm die perfect aansluit op de persoonlijke wensen en eisen. Lees hier meer. 

Van het land in je tank: EcoFuel
‘Al het goede, kom van Melk Unie koeien’, hoorden we in een reclamespot. En behalve melk, produceren deze koeien indirect ook brandstof voor onze auto’s. De mest wordt namelijk omgezet in groengas en is daarmee de schoonste brandstof op de markt. Volkswagen heeft diverse EcoFuel modellen die op dit gas (en CNG, aardgas) kunnen rijden. Lees hier alles over EcoFuel

Controle over je rechtervoet: Volkswagen Verantwoord rijden
Hoe zuinig Volkswagen de auto’s ook maakt, de rol van de bestuurder is ook van invloed op het verbruik. Daarom biedt Volkswagen diverse trainingen aan die je leren om vlot en zuinig te rijden. En er is het online trainingsprogramma e-Driver, waarmee je jaarlijks € 200 kunt besparen op de brandstofkosten. Hier lees je alles over verantwoord rijden.