U bent hier

Greenwheels: duurzaam alternatief

22 februari 2016
Greenwheels is de succesvolste deelautoaanbieder in Nederland. Met zo’n 1.700 auto’s verspreid over honderd Nederlandse steden is er altijd wel een deelauto in de buurt om te gebruiken. Je kunt de auto’s met een smartphone of OV-chipkaart openen en sluiten. Het kort gebruiken van een auto past perfect in de huidige trend van flexibel omgaan met mobiliteit. 

Greenwheels doet de naam eer aan, omdat de uitgekiende  formule het milieu een stuk minder belast dan een auto voor eigen gebruik. In Nederland staat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil. Wanneer je auto’s deelt heb je minder auto’s nodig; iedere Greenwheels auto voorkomt dat 15 andere auto’s de weg opgaan. In drukke steden met een parkeerprobleem scheelt dit aanzienlijk. Gemiddeld bespaart iemand die overstapt op Greenwheels maar liefst 1.180 kilo CO2-uitstoot per jaar. Dat wordt ook veroorzaakt doordat mensen na de overstap bewuster gaan kiezen voor fiets, trein of auto, waardoor het autogebruik over het algemeen daalt. 

Greenwheels past uitstekend bij bedrijven die denkend vanuit een mobiliteitsbudget bewuster willen omgaan met hun footprint. Voor wie een NS Business Card heeft is het Greenwheels-abonnement zelfs gratis daarom staan op de 90 grootste NS-stations Greenwheels-auto’s om de weg naar de klant verder te vervolgen.