U bent hier

Audi en duurzaamheid

Audi en duurzaamheid

01 april 2016
Voorsprong door techniek: geen loze kreet

Met revolutionaire technologieën en producten loopt Audi ook in 2016 voorop als het gaat om spectaculaire producten en duurzame oplossingen. Audi heeft inmiddels auto’s in haar portfolio die rijden op elektriciteit, gas, (aardgas en groengas) en zelfs waterstof. Maar Audi maakt niet alleen de auto’s duurzaam. Zij zorgt ook voor duurzaamheid binnen de volledige keten van energiedragers. Zo heeft Audi een fabriek geopend in Duitsland en produceert zij haar eigen CO 2 -neutraal aardgas: Audi e-gas. Hiermee geeft Audi een grote stimulans aan alternatieve, duurzame brandstoffen.  
Lees verder

Waterstof, h-tron: vrij van emissies
Puur elektrisch rijden met waterstof als energiebron. Dat kan met de vijfde generatie brandstofceltechnologie van Audi en Volkswagen waarin nog lichtere materialen zijn toegepast. Het h-tron studiemodel laat zien hoe ver Audi is op dit gebied. Het rendement van deze motoren ligt met meer dan 60% ver boven het niveau van een verbrandingsmotor. Tanken, het volledig opladen van de batterij, duurt slechts 4 minuten en hiermee kom je maar liefst 600 km ver. De bedoeling is dat deze technologie in 2017 in een productieauto debuteert, namelijk in de volgende generatie van de Audi A8.
Lees verder

Plugin Hybrid: e-tron
Een groot succes in 2015 was de Audi A3 e-tron. Dit model van Audi biedt alle voordelen van elektrisch rijden: een uitstoot van gemiddeld 37-39 CO2/km dus zeer vriendelijk voor het milieu en een zeer lage bijtelling van slechts 15%. De toonaangevende TFSI-technologie combineert een gemodificeerde benzinemotor met een elektromotor. Samen zorgen zij voor een zeer hoge mate van efficiency,  het gemiddelde verbruik komt uit op 1,5 l/100 km. Dit zorgt eveneens voor een zeer laag brandstofverbruik. De oplaadtijd is gemiddeld 2,5 tot 3,5 uur.
Meer over de Audi A3 e-tron

Grote broer van de Audi A3 is de Q7 e-tron. Ook een plug-in hybrid maar met een TDI-motor en vanzelfsprekend een quatro-aandrijving. Deze zeer rijk uitgeruste, sportieve en comfortabele Audi heeft slechts een bijteling van 15%.
Lees verder

Aardgas of groen gas: g-tron
Onderweg naar volledig CO2-neutraal rijden vind je de g-tron modellen waaronder de A3 Sportback g-tron. Deze op aardgas (CNG) rijdende modellen hebben een zeer ruime actieradius. Van de 1300 km die je met een volgetankte auto kunt rijden, rijd je maar liefst 400 km op aardgas. De CO2-emissie is met gemiddeld 88 gram per kilometer wel iets hoger dan de e-tron. Ook het verbruik van de g-tron is gunstig. Het gemiddeld verbruik met Nederlands aardgas komt uit op zo’n 3,6 kilogram per 100 kilometer. De g-tron modellen zijn ook geschikt voor het nog schonere Groengas.
Lees meer
 
Groen gas heeft dezelfde samenstelling als aardgas, met het verschil dat aardgas uit de aarde wordt gewonnen en groengas lokaal wordt geproduceerd uit afvalbiomassa. Dat maakt dat groen gas nog schoner is dan aardgas.