U bent hier

SKODA en duurzaamheid

ŠKODA en duurzaamheid

19 maart 2015
Milieuvriendelijke auto’s hebben voor ŠKODA als internationaal opererende autofabrikant hoge prioriteit. ŠKODA neemt proactief haar verantwoordelijkheid en kiest bewust voor duurzaamheid, onder meer door brandstofbesparende, zuinige auto’s. 
Lees verder

ŠKODA neemt de verantwoordelijkheid voor het milieu waar het kan. Zo staat ŠKODA met verschillende modellen in de Zuinige Auto ANWB Top 10 in diverse categorieën. De energielabels van al onze modellen zijn het bewijs. Maar liefst 75% van onze motoren heeft een groen label en zorgt dus voor een groene auto.

Recycling
Groen is bij ŠKODA ook écht groen. Elke ŠKODA is voor minstens 85% recyclebaar, ten minste 10% is geschikt als energiebron en maximaal 5% van het wagengewicht betreft restafval. Natuurlijk gebruiken we ook de mogelijkheden van de auto om minder brandstof te verbruiken, zoals slimme aerodynamica, CNG-motoren, reductie van cilinderinhoud (maximale kracht, minimaal verbruik) en minder massa. Allemaal regelrechte winst. Lees verder

Citigo CNG Greentech
Het paradepaardje is de Citigo CNG Greentech. Een zuinige, groene en compacte stadsauto, die rijdt op CNG. De voordelen van CNG zijn ook opvallend: minder CO2-uitstoot, gemiddeld € 1,- goedkoper per liter dan diesel of benzine, minder wegenbelasting en BPM t.o.v. een dieselauto, en een stillere auto.  Kortom: goed voor het milieu èn je portemonnee.