U bent hier

Operational Lease

Operational Lease

29 mei 2017
Eén van de meest populaire vormen van leasen is Operational Lease. Wat  Operational Lease zo breed gewaardeerd maakt, is dat u bij deze vorm van leasen economisch gezien geen eigenaar van de auto wordt. Hierdoor lijkt Operational Leasen  - in tegenstelling tot Financial Lease - sterk op huren. Het voordeel van een operational lease auto is dat de lease auto niet op uw balans komt. Operational Lease heeft dus geen invloed op het werkkapitaal, de solvabiliteit en liquiditeit van uw onderneming. Hierdoor kunt u uw financiële middelen inzetten voor de kernactiviteiten van uw onderneming.

Operational lease auto nodig?

Het voordeel van Operational Lease is dat het uitgaat van een full operational leasevorm. Dat houdt in dat de volgende zaken standaard zijn opgenomen in het leasecontract:
  • reparatie & onderhoud
  • AllRisk verzekering
  • banden
  • motorrijtuigenbelasting
  • afschrijving & rente
  • optioneel: een tankcard
  • optioneel: vervangend vervoer
Het operational lease contract is volledig af te stemmen op uw wensen; u bepaalt de inhoud en omvang van het contract. Op basis daarvan worden de tarieven bepaald.

Operational Lease: hoe werkt dat?

Het regelen van een operational lease auto is eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en rijd weg in uw ideale operational lease auto.
  1. Kies het merk en de auto van uw voorkeur.
  2. Kies de looptijd van het contract: van 12 tot 48 maanden.
  3. Bepaal het aantal verwachte kilometers per jaar.
Bekijk ook eens deze video over Operational Lease. Wilt u de verschillende vormen van leasen met elkaar vergelijken, om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt? Lees dan dit artikel waarin de leasevormen op een rijtje staan.