U bent hier

Occasion Lease

Occasion Lease

29 mei 2017
Occasion Lease betekent het leasen van een gebruikte auto en wordt ook wel Stock Lease genoemd. Als u kiest voor een tweedehands auto leasen, dan geldt daarbij meestal de leasevorm operational lease. Bij deze vorm van leasen wordt u zelf geen eigenaar, maar kunt u wel gebruikmaken van de leaseauto. Een ideale oplossing voor u als zakelijke rijder, want de leaseprijs is inclusief afschrijving, onderhoud, verzekering en wegenbelasting.

Een gebruikte auto leasen?

Het voordeel van een gebruikte auto leasen, is dat de afschrijving van een tweedehands auto lager is dan van een nieuw voertuig. Doordat de investering met Occasion Lease minder is, worden de maandelijkse kosten gedrukt. Een ander voordeel van Occasion Lease is dat de leaseauto op een kortere termijn voor u beschikbaar is; de auto hoeft namelijk niet meer geproduceerd te worden. Ook het leasecontract is vaak flexibeler dan bij andere leasevormen. Lees meer voordelen in dit artikel over Occasion Lease.

Tweedehands auto leasen? Profiteer van lage bijtelling.

Ondanks het feit dat de bijtelling over de nieuwprijs van een leaseauto wordt berekend, profiteert u wel van een korting. Het bijtellingspercentage wordt namelijk nog steeds gebaseerd op de hoogte van de CO2-uitstoot van de auto. Deze normen worden jaarlijks aangescherpt. Doordat u kiest voor een gebruikte auto leasen, profiteert u nog van de ruimere bijtellingstabel van het bouwjaar. Een tweedehands auto leasen kan je dus nog jarenlang een bijtellingsvoordeel opleveren.