U bent hier

Marktaandeel SEAT Leon stijgt sterk

Marktaandeel SEAT Leon stijgt sterk

06 september 2017
De SEAT Leon speelt een belangrijke rol voor het Spaanse merk. Niet alleen is de huidige generatie de meest succesvolle ooit, de Leon heeft SEAT ook in het zakelijke segment op de kaart gezet.

Eind 2016 presenteerde SEAT de vernieuwde Leon, die zich kenmerkt door zijn rijke standaarduitrusting, sportieve rijeigenschappen en natuurlijk zijn stijlvolle design: een eigenschap waarmee de SEAT Leon zich sinds 1999 heeft weten te onderscheiden. De vorige generatie van de SEAT Leon kwam in 2012 op de markt en is er in drie carrosserievarianten: 3-deurs (SC), 5-deurs en voor het eerst als ST (stationwagen).

Enorme stijging dankzij Leon ST
Het is met name de ST die voor een flinke verkooptoename heeft gezorgd. Met meer dan 680.000 verkochte exemplaren in vijf jaar tijd overtreft de huidige Leon zelfs de totale productie van het eerste model (1999 – 2005). Daarnaast is er een enorme stijging in de zakelijke markt. Tussen 2012 en 2016 nam dit aandeel met ruim 90 procent toe, waarvan de Leon ST een flink stuk voor zijn rekening neemt. De belangrijkste markten voor de Leon zijn Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië, maar ook in Nederland is het marktaandeel gestegen.

Gratis DSG automatische transmissie
Tijdelijk wordt de toch al complete SEAT Leon 5-deurs zonder meerprijs geleverd met de bekende DSG automatische transmissie. Daarnaast zijn er nog drie aantrekkelijk geprijsde versies: de Style Business Intense, met onder meer een multimediasysteem, Lane assist en parkeersensoren, de Xcellence Business Intense, met onder meer LED-achterlichten en 17-inch wielen en de FR Business Intense. Dit is de sportiefste versie, waarvan de standaarduitrusting is uitgebreid met verkeersbordherkenning, Keyless entry/go, High beam assist en 17-inch wielen. Het motorengamma start met de efficiënte 1.0 TSI en loopt op tot de sensationele, 300 pk sterke Leon 2.0 TSI Cupra. Naast de zuinige diesels is er ook een versie op aardgas. De SEAT Leon 5-deurs is er vanaf € 22.150, de ST vanaf € 22.900.