U bent hier

Volkswagen lanceert nieuwe crossover T-Roc

Volkswagen lanceert nieuwe crossover T-Roc

02 oktober 2017
Compacte afmetingen, een coupé-achtige uitstraling en een sportief en krachtig uiterlijk. Dat is de nieuwe Volkswagen T-Roc in een notendop. De nieuwste telg is zowel met voorwielaandrijving als met 4MOTION-vierwielaandrijving te bestellen.

Het nieuwe model van Volkswagen wordt gepositioneerd als kleinere broertje van de Tiguan en staat op hetzelfde platform als onder meer de Golf. Met een lengte van 4,23 meter is de T-Roc 25 centimeter korter dan de Tiguan.Carrosserie in twee kleuren
De cross-over valt verder op door zijn brede grille met geïntegreerde dubbele koplampen, bij de topuitvoeringen uitgerust met ledverlichting. Bovendien kan de T-Roc afgeleverd worden met een carrosserie in twee kleuren. Het dak krijgt daarbij een andere kleur dan de carrosserie. Het is een van de vele manieren om de nieuwe Volkswagen te personaliseren.

Assistentiesystemen
Vanbinnen is de T-Roc leverbaar met de nieuwste generatie van Volkswagens Active Info Display, dat volledig digitaal is, en met diverse premium infotainmentsystemen. De cross-over kent daarnaast een lange lijst met assistentiesystemen, waaronder Adaptive Chassis Control (DCC), Dynamic Cruise Control, verkeerstekenherkenning, Lane Assist, Front Assist, een Blind Spot Monitor, Park Assist, Traffic Jam Assist, Driver Alert en een achteruitrijcamera.Vierwielaandrijving
De T-Roc is te bestellen met een aantal krachtige TSI-benzine- en TDI-dieselmotoren. Het vermogen van deze krachtbronnen ligt tussen de 85 kW/115 pk en 140 kW/190 pk. Een aantal versies zijn te combineren met een DSG-automaat. De topmodellen beschikken standaard over vierwielaandrijving.

Vanaf december leverbaar
De nieuwe cross-over van Volkswagen heeft ook al een prijskaartje gekregen: de prijzen beginnen bij 25.995 euro. De T-Roc is vanaf begin december leverbaar.