U bent hier

“Stoere business, stoere auto”

“Stoere business, stoere auto”

27 september 2017
De ene leaseauto is de andere niet. Sommige leaserijders kiezen voor een wel heel bijzonder model of opvallende accessoires. Ditmaal is leaserijder Monique van der Palm aan het woord. Ze rijdt een Porsche Cayenne S E-Hybrid.

Wie ben je?
“Ik ben Monique van der Palm, oprichter en eigenaar van M Restart: een Rotterdams bureau dat gespecialiseerd is in de projectsupport en werving van vast personeel voor wereldspelers in de offshore- en maritieme sector.”

Welke auto rijd je?
“Een Porsche Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition.”

Waarom deze auto?
“Ik werk in een stoere business, en ik houd van stoere auto’s. Hiervoor reed ik een Audi A4 Avant en daarna twee keer een Audi A6 allroad, je kunt wel stellen dat ik een fervent Audi-rijder ben. Ik houd van grote auto’s en ik vind het fijn als er van alles en nog wat mee kan. Onze financiële man tipte me om eens naar de hybride Cayenne te kijken, ook vanwege de bijtelling. Uiteindelijk hebben een paar collega’s me overgehaald om ervoor te gaan. Ik vond het wel een 'ding' hoor, het rijden van een Porsche. Mijn Audi's waren altijd heel erg geaccepteerd, bij een Porsche was dat eerst toch iets anders. Hoewel dat tegenwoordig gelukkig wel meevalt, de SUV is algemeen geaccepteerd.”

Wat bevalt je het beste aan de auto?
“De ruimte is super; mijn zoon, zijn vriendjes, opa, oma, de hond, alles en iedereen kan mee. Het hoog zitten vind ik ook geweldig, je ziet nog meer van de wereld dan in een Allroad! Dankzij het goede zicht op de weg kun je gemakkelijk anticiperen op het verkeer. En dat embleem van Porsche is toch iets magisch. Als zestienjarige vond ik dat al fascinerend en zei ik: ‘Ooit zal ik ook zo'n auto rijden’.”Wat maakt deze auto zo bijzonder?
“Ik vind die limekleurige remklauwen prachtig. Zelfs de stiksels in het leer heb ik in die kleur gekozen, een erg mooi detail. Ja hoor, ik laat graag zien dat het een hybride is. Qua rijden vind ik het verschil met de Allroad niet eens zo heel groot, behalve dat-ie hoger is. Wel ben ik keer op keer onder de indruk van de remmen, die zijn ontzettend goed. Het is een Porsche, dus ik rijd en gebruik 'm ook als een Porsche.”

Wat moest jouw auto per se hebben?
“Alles wat goed is, zit wel op deze auto. Wel wilde ik graag een standkachel en een open dakje. Daar geniet ik echt van. Afgelopen zomer was ik in Italië en toen kon ik via de app de auto alvast laten koelen, dat is toch geweldig? Ik heb ‘m in Italië ook een keer teruggevonden toen ik niet meer precies wist waar hij stond. Ik liep er dankzij de app zo heen. Het privacy-glas vond ik aanvankelijk niet zo, maar dat ben ik wel gaan waarderen. En die koplampen hè, die vind ik prachtig, vooral die vier ledjes van het stadslicht. Oh, en stuurverwarming is voor mij als koukleum een uitkomst.”Hoe ga je om met de hybride aandrijflijn?
“Thuis heb ik een laadmogelijkheid en op kantoor laad ik ook zo vaak mogelijk. Binnen ons bedrijf rijden we allemaal semi-elektrisch; je rijdt groener en het scheelt je privé in de bijtelling. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Ik weet het verbruik zo ongeveer, maar ik ga er niet continu minutieus op letten. Het is nu eenmaal geen auto waar je tuttig mee gaat rijden.”

Wat zeggen anderen over je auto?
“Ik parkeerde eens in een parkeergarage waar een Tesla stond met wat mensen erbij die aan het praten waren op de lege plek erachter. Ik kon er dus niet bij. Vervolgens gaf ik aan dat ik die plek graag wilde; het was een mooie brede plaats en ik kon er stekkeren. Hierop werd gezegd: Ja, maar dit is alleen maar voor elektrische auto’s. Waarop ik antwoordde dat echt niet alleen Tesla elektrische auto’s bouwt. Dat was een leuk en vrij hilarisch moment.”