U bent hier

Volkswagen Group scherpt milieudoelen aan

Volkswagen Group scherpt milieudoelen aan

05 oktober 2017
De Volkswagen Group wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaamheid in de auto-industrie. Daarbij gaat het niet alleen om het op de markt brengen van schone, efficiënte voertuigen, maar ook om het zo milieuvriendelijk mogelijk produceren van die voertuigen.  

“Volkswagen was lange tijd in de top van prestigieuze duurzaamheidsranglijsten te vinden. Ons doel is nu om die positie terug te winnen”, zei Matthias Müller, algemeen directeur van de Volkswagen Group, tijdens een tweedaagse conferentie over duurzaamheid. “Wij gaan een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering en het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden.”

In 2025 zo'n 45 procent minder energie en water verbruiken
“We stellen onszelf nieuwe, ambitieuze doelen”, kondigde hij aan. “Wij willen de invloed van de Volkswagen Group op het milieu met nog eens 20 procent extra terugbrengen. Dat betekent dat we in 2025 zo’n 45 procent minder energie en water verbruiken dan in 2010 het geval was. Daarbij moeten ook de hoeveelheid afval, de CO2-uitstoot en de uitstoot van vluchtige organische stoffen met 45 procent omlaag.” Om deze maatregelen door te voeren, zijn er honderden milieuexperts binnen de Volkswagen Group aan het werk.

Niet alleen belangrijk wat er uit de uitlaat komt
Volkswagen Group breidt zijn interpretatie van duurzaamheid uit. Müller: “Het is niet alleen belangrijk wat er uit de uitlaat komt. We moeten kijken naar de hele levenscyclus van mobiliteit: hoe wordt energie opgewekt, hoe worden onze grondstoffen gewonnen en hoe kunnen we materialen recyclen?”

Vertrouwen terugwinnen
“Onze klanten en de samenleving verwachten duurzaam gedrag van ons”, zei Müller. Er moet een kritische en opbouwende dialoog worden gevoerd, zei hij. “Het is goed dat Volkswagen nu meer openstaat voor externe perspectieven, vooral op het gebied van het milieu en duurzaamheid. Daarom hebben we minder dan een jaar geleden de Volkswagen Sustainability Council opgericht: een onafhankelijk adviesorgaan dat het management adviseert op het gebied van duurzaamheid.”