U bent hier

Auto leasen ZZP

Auto leasen ZZP

29 mei 2017
Eindelijk is het zover: u heeft uw eigen bedrijf zelfstandig vanaf de grond opgebouwd. Om klanten te kunnen bedienen, is het tijd voor een nieuwe auto. Uw bedrijf brengt al genoeg kosten met zich mee en als u daarnaast nog moet investeren in een nieuwe auto, is het verstandig te kiezen voor Auto Leasen ZZP. Helaas is dat niet altijd even eenvoudig voor u als zzp’er. Veel leasemaatschappijen zijn u immer pas van dienst wanneer u uw jaarrekeningen op tafel kunt leggen. Hoe gaat u deze partij overtuigen? En voor welk leasecontract kunt u eigenlijk het beste kiezen? U leest het allemaal op Fleetwise.nl.

Zakelijk leasen zzp: welke keuzes heb ik?

Wanneer u kiest voor Auto Leasen ZZP, dan huurt u in feite een auto bij een leasemaatschappij voor bepaalde tijd, zonder dat u tegen risico’s of administratieve lasten aanloopt. De maandelijkse kosten liggen bij zakelijk leasen zzp hoger dan wanneer u ervoor kiest om een auto te kopen. Logisch, want in feite koopt u zekerheid. U wordt nooit verrast met kosten voor onderhoud, reparaties bij schade of vervangend vervoer.
Spreken de voordelen van auto leasen u aan? Dan is het aan u om te kiezen voor het leasecontract dat bij uw situatie past. Hieronder ziet u welke vormen van zakelijk leasen zzp er mogelijk zijn:

Nergens aan vast zitten? Kies voor shortlease zzp!

Als zelfstandig ondernemer wilt u uzelf niet direct voor lange tijd vastpinnen aan een leasecontract. U weet namelijk niet waar u over een aantal maanden of jaren staat. Shortlease zzp is in dat geval een ideale oplossing voor u als ondernemer. Shortlease zzp contracten bestaan al voor een periode van 12 tot 24 maanden. Wel zo prettig, want zo loopt u geen financiële risico’s. Daarnaast worden alle zorgen op operationeel gebied weggenomen. Onderhoud, pechhulp en verzekering is namelijk inbegrepen. “Dan kan ik vast niet kiezen voor die mooie auto die ik voor ogen had”, horen we u denken. Nee hoor, bij zakelijk leasen zzp heeft u keuze uit de nieuwste modellen, en dat tegen een vast laag tarief.
Alternatieven voor ZZP-ers: Stock Lease (gebruikte auto leasen) of Flexible Lease (al na 12 maanden kosteloos opzegbaar).