U bent hier

Auto Leasen

Auto leasen

29 mei 2017
Dan is het moment daar: u wilt een nieuwe wagen toevoegen aan uw wagenpark of parkeerplaats bij u thuis. Meteen schieten er een hoop vragen te binnen, vooral wanneer het gaat om de kosten van uw auto. Past het kopen van een auto beter binnen uw financiële plaatje of is het in uw situatie verstandiger te gaan voor auto leasen? Feitelijk is auto leasen te beschouwen als het huren van een auto, op een manier die bij uw situatie past. De auto wordt ter beschikking gesteld door een leasemaatschappij en blijft tijdens het contract op diens naam staan, en dus niet van u als gebruiker. U draagt maandelijks een vast bedrag af en wanneer het contract ten einde is, wordt de lease auto weer ingeleverd.

Wat zijn de voordelen van een lease auto?

Wanneer het om het kostenplaatje gaat, dan is een lease auto een mooie optie. De maandelijkse kosten kunnen namelijk tot drie keer goedkoper zijn wanneer u kiest voor auto leasen dan wanneer u dezelfde wagen aanschaft. Daarnaast zijn de leasekosten voor u als ondernemer volledig fiscaal aftrekbaar en houdt u grip op de kosten door de contractuele aard van auto leasen.
Daarbij ontvangt u vaak de nieuwste en mooiste modellen, die u bovendien elke twee à drie jaar weer kunt inwisselen voor een ander model. Geen gedoe dus met het verkopen van uw auto.
Een andere prettige bijkomstigheid van een lease auto is de garantie. De kosten van het laten repareren van uw wagen kunnen namelijk flink oplopen. Hoe lang u recht heeft op garantie, is afhankelijk van het aangeschafte model. De leasemaatschappij neemt alle risico’s over en biedt daarmee een stukje zekerheid. U hoeft niet meer om te kijken naar verzekering, afschrijving, aanschaf en onderhoudskosten. Laat uw auto het afweten? Dan wordt vervangend vervoer zo geregeld.
Meer weten om de knoop echt te kunnen doorhakken? Via het laatste leasenieuws op onze website leest u meer over de fiscale voordelen van auto leasen ten opzichte van het aanschaffen van uw (bedrijfs)wagen.

Bij Fleetwise vindt u al het laatste lease nieuws

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden en voordelen van auto leasen? Via onze website vindt u het allerlaatste leasenieuws. Denk bijvoorbeeld ook aan private lease. Dit kan voor u als zzp’er gunstig zijn wanneer u de bedrijfswagen ook wilt inzetten voor uw dagelijkse boodschappen en bezoekjes aan uw schoonmoeder. U betaalt bij deze vorm van leasen geen bijtelling bij het privégebruik van uw auto, zolang als het wettelijke bedrag van 19 eurocent per kilometer wordt berekend.